Skip to content

Volg een reanimatiecursus en red levens

Door het volgen van een reanimatiecursus kan jij in de toekomst levens redden. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten van levensbelang. Hulpdiensten kunnen niet binnen tien minuten ter plaatse zijn. Een omstander die kan reanimeren, kan het leven redden van het slachtoffer. Jij kan dus levens redden door te leren reanimeren! Bij Het Veilige Werk bieden wij een professionele reanimatiecursus aan, die voldoet aan alle wettelijke gestelde normen. Bovendien zijn wij als organisatie NIKTA gecertificeerd en worden onze cursussen gegeven door professionals uit de praktijk. Wil jij adequaat kunnen handelen bij een hartstilstand? Schrijf je dan nu in voor onze cursus en leer reanimeren.

Reanimatiecursus

Het belang van een reanimatiecursus

Bij een hartstilstand stopt het hart met bloed pompen door het lichaam. Hierdoor krijgen cellen en dus ook organen in het lichaam van het slachtoffer niet genoeg zuurstof meer. Vooral hersenen zijn een erg kwetsbaar orgaan. Na 4 tot 6 minuten zonder zuurstof zijn de hersencellen van het slachtoffer al onherstelbaar beschadigd. In een reanimatiecursus leer jij hoe je iemand na een hartstilstand kan reanimeren en beademen. Hierdoor blijft de bloedsomloop in beweging en voorkom je zuurstoftekort in de hersenen. Door in de eerste cruciale minuten na een hartstilstand reanimatie toe te passen, vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer. De kansen op overleving van het slachtoffer worden verdubbeld als deze wordt gereanimeerd direct na de hartstilstand. Hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe meer levens er gered kunnen worden.

Wat leer je bij de cursus?

Het goed op orde hebben van bedrijfshulpverlening is verplicht voor elke werkgever in Nederland. Of het nu gaat om een winkel, een kantoor of een basisschool: jij als werkgever bent verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw klanten en personeel. Ben jij op zoek naar een BHV training die volledig is afgestemd op jouw organisatie, bedrijf of winkel? Bij Het Veilige Werk bieden wij naast de basis trainingen, ook een volledig verzorgde in-company opleiding aan. Deze vorm van bhv training is geheel afgestemd op jouw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van vrijblijvend advies over welke training voor jouw organisatie het meest geschikt is. Leer oefenen en toepassen

Naast een basistraining bhv bieden wij ook een herhaling bhv aan. Bij de herhalingsopleiding ligt de focus meer op oefenen en en toepassen van de eerder opgedane kennis. Op deze manier leert personeel met een BHV training hoe ze de deze kennis in de praktijk toe kunnen passen. Door middel van realistische oefeningen leert een deskundige instructeur hoe jij als bhv’er ook onder stress of druk vaardigheden toe kan passen. Wil jij zeker weten dat jouw personeel 100% adequaat kan handelen in geval van nood? Het Veilige Werk biedt diverse cursussen en scholing op het gebied van veiligheid, waaronder een reanimatiecursus en een EHBO opleiding. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.